Južna Amerika novo žarište korovavirusa: U Santjagu, više od 6 miliona ljudi u karantinu

Autor: Tanjug, Republika

Svet

13.05.2020

20:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čileanska vlada najavila je planove za do sada najstrože mere zatvaranja, uz obavezan karantin za celu zonu Santijaga, što je oblast sa populacijom od 6,5 miliona ljudi, prenosi Gardijan.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Bitka za Santijago ključna je u ratu protiv koronavirusa - rekao je ministar zdravlja Haime Manalik, najavljujući mere.

Ovaj potez usledio je nakon 2.660 potvrđenih slučajeva tokom poslednja 24 sata, što je porast od 60 odsto u odnosu na prethodni dan koji je doveo do ukupnog broja od 34.381 zaraženog. Čile je trenutno na trećem mestu u Južnoj Americi po broju zaraženih, a u zemlji je umrlo 346 ljudi.

Zdravstveni radnici pozivaju na totalno zatvaranje Santijaga od marta, ali Ministarstvo zdravlja tvrdi da je strategija držala slučajeve pod kontrolom, sprečavajući ekonomsko propadanje grada.

Dok broj novih slučajeva izvan Santijaga opada, mere delimičnog zatvaranja pokazale su se neuspešnim u glavnom gradu, gde je koncentrisano 85 odsto novih slučajeva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading