KINI SE SPREMA TEŠKO ZLO!

Autor: Republika

Svet

15.10.2017

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tajfun Kanun najverovatnije će pogoditi jug Kine u ponedeljak ujutru sa jačinom vetra do 114 kilometara na čas, upozorio je danas meteorološki zavod te države.

Foto: pixabay.com
Ova oluja pojavila se oko dva meseca nakon tajfuna Hato

Vlasti su takođe izdale upozorenje na opasnost od oluje.

Kako Rojters prenosi navode kineske agencije Sinhua, prema izveštaju nacionalnog meteorološkog zavoda, očekuje se da oluja izazove klizišta između provincija Đanđang, Guangdung i Venčang, kao i u provinciji Hajnan.

Meteorološki zavod je izdao narandžasto upozorenje drugo po redu na skali od četiri boje za teške vremenske nepogode, među kojima su redom crvena kao najopasnija, zatim narandžasta, žuta i plava.

Kako agencija prenosi, u periodu od nedelje do ponedeljka ujutru delovi navedenih provincija biće pogođeni ogromnim padavinama, prenose agencije.

Ova oluja pojavila se oko dva meseca nakon tajfuna Hato, oluje maksimalne kategorije 10, koja je odnela živote i izazvala ogromnu štetu na jugu Kine. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading