Španija odobrila Crnoj Gori izručenje Beranca Savovića

Autor: Tanjug

Svet

07.05.2020

11:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španske vlasti odobrile su izručenje Beranca Aleksandra Savovića, koji je u oktobru prošle godine uhapšen u Menasalbasu zbog uzgoja marihuane, piše podgorička Pobjeda. Pozivajući se na pouzdane informacije, list piše da su španske vlasti dozvolile izručenje Savovića ali budući da su granice zbog pandemije korona virusa zatvorene, njegova ekstradicija se može očekivati tek kada bude uspostavljen avio- saobraćaj.

RepublikaFoto: Objektiv.rs
Foto: Ilustracija


Za sada nije poznato na koliko su španske vlasti osudile Savovića zbog šverca droge. Njega je španska Civilna garda uhapsila 17. oktobra, sa još tri osobe - dvojicom crnogorskih državljana i osobom iz Severne Makedonije. U policijskoj akciji, na dva broda a infrastrukturom dizajniranom za uzgoj pronađen je zasad marihuane sa ukupno 2.685 stabljika, takođe i 12.300 evra u gotovini i vozilo koje je korišc?eno za izvršenje ovih krivičnih dela.

Istražni timovi pronašli su, prilikom pretresa i različite specifične materijale potrebne za uzgoj marihuane. Španska policija prikupila je više dokaza, a otkriveno je i da su osumnjičeni preko oglasa tražili u zakup brodove koje su pretvarali u prostore za uzgajanje marihuane u zatvorenom. Ime Aleksandra Savovića crnogorskoj javnosti je postalo poznato mnogo pre hapšenja u Španiji.


O njemu su mediji izveštavali u više navrata zbog ugrožavanja sigurnosti porodice hrvatskog državljanina Igora Tomkića u Beranama, a zbog čega mu je u novembru prošle godine potvrđena kazna od sedam meseci zatvora.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading