AMERIKA ŽELI SUKOBE SA KINOM?! Ruski senator tvrdi: To im je potrebno zbog izbora!

Autor: sputniknews, Republika

Svet

03.05.2020

21:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izjava američkog državnog sekretara Majka Pompea da Vašington poseduje dokaze da je Kina sakrila podatke o izbijanju virusa korona, svedoči o tome da su Sjedinjene Američke Države stupile na put rata sa Kinom, smatra ruski senator Aleksej Puškov.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tramp i Đinping

Puškov je na svom nalogu na Tviteru napisao da je u datoj situaciji glavno pitanje šta američka strana želi da izvuče iz sukoba sa Kinom. 

- Najverovatnije je da je sukob s Kinom potreban Beloj kući kako bi postigla unutrašnji cilj – pobedu (američkog predsednika Donalda) Trampa na izborima - ocenio je Puškov.

Senator je dodao da na taj način Sjedinjene Američke Države stvaraju „efekat spoljnog neprijatelja“.

Ranije je Pompeo izjavio da postoji značajan broj čvrstih dokaza da je virus korona potekao iz laboratorije u kineskom gradu Vuhanu.

Uprkos svojim kritikama zbog reakcije Kine na epidemiju, Pompeo nije direktno rekao da li misli da je virus korona namerno pušten, preneo je AFP.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading