Tramp ubeđen: Kina čini sve da ja izgubim izbore!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

30.04.2020

06:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp ocenio je da je način na koji Kina upravlja krizom sa koronavirusom dokaz da će zvanični Peking "učiniti sve što bude mogao" da spreči predsednikov reizbor na novembarskim predsedničkim izborima u SAD.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Tokom intervjua za Rojters u Beloj kući, Tramp je oštro govorio o Kini i najavio da razmatra različite opcije za sankcionisanje Kine zbog upravljanja krizom sa koronavirusom.

Tramp optužuje Kinu za pandemiju koronavirusa, u kojoj je samo u SAD život izgubilo najmanje 60.000 ljudi, za recesiju američke ekonomije i ugrožavanje njegovih šansi za reizbor.

Američki predsednik, koga u SAD često optužuju da je prekasno reagovao na epidemiju koronavirusa, optužio je Kinu i da nije dovoljno učinila da svet na vreme upozori na širenje zaraze.

Tramp je rekao da na mnogo načina može da sankcioniše Kinu, ali da još uvek analizira situaciju.

Predsednik SAD je ocenio da bi Kina učinila sve samo da on izgubi na izborima u novembru da bi u Belu kuću došao kandidat demokrata Džo Bajden od kojeg bi se očekivalo da smanji pritisak na zvanični Peking koji je on nametnuo.

Ipak, Tramp tokom verbalnih napada na Kinu nikada direktno ne kritikuje predsednika Si Ðipinga, koga u svakoj prilici naziva "prijateljem".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading