GAF ZA GAFOM: Tramp pomešao Pulicerovu i Nobelovu nagradu

Autor: Tanjug

Svet

26.04.2020

22:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp izgleda da je večeras, kritikujući na Tviteru novinare, pomešao Pulicerovu i Nobelovu nagradu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

- Kada će svi ''reporteri'' koji su dobili Nobelove nagrade za svoj rad o Rusiji, Rusiji, Rusiji, samo da bi se to pokazalo kao potpuno pogrešno (i zapravo je druga strana bila ta koja je počinila zločine) vratiti svoje dragocene ''Nobele'' da bi oni mogli da budu dodeljeni PRAVIM REPORTERIMA I NOVINARIMA, koji su bili u pravu. Mogu da dam komitetu veoma obiman spisak - napisao je Tramp.

On je upitao i "kada će Nobelov komitet ZATRAŽITI nazad nagrade, naročito pošto su dodeljene zbog prevare".

Britanski Gardijan navodi da nije jasno na koga je predsednik mislio, ističući da je moguće da je zapravo hteo da kritikuje dobitnike Pulicerove nagrade za novinarstvo.

Kako navodi, nekoliko dobitnika 2019. godine istraživalo je Trampovo rukovođenje državom.

Nobelova nagrada se dodeljuje za fiziku, hemiju, medicinu, književnost, mir i ekonomiju, a prošle godine Nobelova nagrada za književnost pripala je austrijskom piscu Peteru Handkeu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading