BOLESNO! Tramp pozivao na "lečenje" dezificijensima, a sad tvrdi da se šalio!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

24.04.2020

18:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da je bio sarkastičan kada je govorio o mogućnosti ubrizgavanja dezinficijenasa u ljudsko telo za lečenje koronavirusa, prenose agencije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Tramp je ranije predložio istraživanje neuobičajenih metoda za lečenje koronavirusa, među kojma su upotreba ultraljubičastih zraka i ubrizgavanje agenasa za čišćenje u tela pacijenata.

On je to izneo na konferenciji za novinare, nakon što mu je predstavljen izveštaj savetnika za nauku i tehnologiju službe bezbednosti Vilijema Brajana, u kojem se tvrdi da ultraljubičasti zraci i toplota imaju moćan uticaj na patogene.

U studiji se navodi i da izbeljivač može da uništi virus iz pljuvačke u roku od pet minuta, dok isopropil alkohol može da ga uništi za minut, prenosi Dejli mejl.

Tu ideju već je odbacila medicinska struka, a pulmolog Vin Gupta je na kanalu NBC njuz upozorio javnost da ona može imati fatalne posledice.

Reagovale su i kompanije koje proizvode ova sredstva i apelovale da se nikada ne ubrizgavaju u ljudski organizam ni varikina ni sredstva za dezinfekciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading