Džozef Bajden: Zapamtite moje reči, Donald Tramp će pokušati da odloži izbore!

Autor: blic.rs, republika.rs

Svet

24.04.2020

11:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najizvesniji kandidat demokrata na američkim predsedničkim izborima Džozef Bajden predviđa da će aktuelni prvi čovek Sjedinjenih Država Donald Tramp pokušati da odloži izbore usred zdravstvene krize zbog pandemije koronavirusa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džo Bajden i Donald Tramp

- Zapamtite moje reči, mislim da će pokušati da nekako odloži izbore, izađe sa obrazloženjem zašto se ne mogu održati. To je jedini način na koji on misli da može da pobedi – rekao je Bajden preko onlajn kampanjskog skupa, preneo je "Foks njuz".

Bajden je kritikovao Trampa što hoće da blokira vanredne fondove Američkoj poštanskoj službi, koja bi ove jeseni trebala da se bavi sa milionima glasačkih listića. Bivši potpredsednik SAD je rekao da je to dokaz da Tramp već pokušava da “potkopa” izbore i oteža glasanje stanovnicima zemlje.

- Moramo olakšati glasanje za sve, posebno ako i dalje budemo u zatvorenim uslovima kao sada. Ali za to je potrebno dosta novca i moraćemo da obezbedimo novac za države i insistiramo da one obezbede glasačke listiće putem pošte – istakao je Bajden.

Tramp je početkom meseca rekao da je glasanje preko pošte “grozno” i “koruptivno”, a pre nego što se Bajden oglasio glavni američki epidemiolog Entoni Fauči rekao je da ne može garantovati bezbednost ljudi ako bi se glasanje obavilo fizički na biralištima u novembru.

Anketa koju je "Foks njuz" objavio u sredu pokazuje da Bajden vodi nad Trampom u Mičigenu, 49 spram 41 odsto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading