GRČKA U ŠOKU: Od korone "preko noći" preminuo muškarac (35) koji nije bio bolestan!

Autor: Telegraf, Republika

Svet

22.04.2020

15:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužne vesti stižu iz Grčke. Porodica, prijatelji, ali i doktori ne mogu da poveruju kako je 35-godišnji Mustafa Katirtzis neočekivano preminuo od koronavirusa.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Tašta tragično premulog muškarca u bolnici u Solunu još jednom je šokirala grčku javnost opisom cele situacije.

U  razgovoru za ANT1 rekla je kako je njegovo zdravstveno stanje narušeno preko noći.

- Otišao je u bolnicu na svojim nogama, saturacija mu je bila 95, a već sledećeg dana dobio je upalu pluća, a prvi test je pokazao da je negativan na koronu – objašnjava ona.

- U toku jednog dana saturacija mu je pala na 88 i tada su nas obavestili da će morati da ga prebace na intezivnu negu – priseća se ona i dodaje da je tek treći test za redom pokazao da je Mustafa pozitivan na koronu.

- Moja ćerka je pod sedativima, a ja sada vodim računa o njihovoj ćerkici i mojoj unuki koja ima godinu ipo dana – kaže.

Sada postoji bojazan da su zaržene i njegova žena, ćerka i tašta jer su bile s njim u kontaktu u trenutku  početka bolesti.

Jedan blizak rođak nesrećnog čoveka objasnio je kako je došlo do pogoršanja stanja.

- U subotu, 11. aprila dobio je visoku temperaturu i pozvao je doktora koji mu je dao neki lek koji je on popio, ali temperatura nije prestajala. Kasnije je otišao u bolnicu. Čak dva testa pokazala su da je negativan na koronavirus. Tek kada je otišao na intezivnu negu i kada je preminuo saznali smo da je bio pozitivan. Svi smo u šoku jer se sve odigralo tako brzo.

Deka pokojnog Mustafe takođe je dao izjavu za medije da njegov unuk nikada nije odlazio kod doktora jer nije bio bolestan.

- Nije pušio, nije pio. Nije bio bolestan, pa nije nikada ni išao u bolnicu. Šta da vam kažem, nedavno se oženio i dobio ćerku koja sada ima 18 meseci i sada je bez oca. Razgovarali smo telefonom kada mi je rekao da je dobro i da samo ima temperaturu. Za dva ili tri sata je umro – ispričao je u neverici deka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading