MAŠALA! Kraljica napunila 94 godine, rođendan bez počasne paljbe zbog korone

Autor: Tanjug

Svet

21.04.2020

19:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika Britanija ove godine je 94. rođendan kraljice Elizabete Druge obeležila u tišini, bez tradicionalne počašne paljbe i oglašavanja zvona zbog pandemije korona virusa. Kako je više destina hiljada ljudi preminulo od korona virusa u Velikoj Britaniji, kraljica je odlučila da slavljenički prikaz vojne moći ne bi bio prikladan, prenosi AP.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kraljica Elizabeta

Neće se oglasiti ni zvona u Vestministerskoj opatiji pošto je crkva, u kojoj se kraljica udala i u kojoj je krunisana, trenutno zatvorena.

Kraljica će dan provesti sa svojim suprugom, vojvodom od Edinburga, princom Filipom u Zamku Vindzor u Berkširu.


Kraljevska porodica podelila je na društvenim mrežama snimak iz privatne kolekcije, na kojem se vidi kako tadašnja princeza Elizabeta igra sa članovima svoje porodice, pa i sa sestrom, princezom Margaret.

U skladu sa merama socijalnog distanciranja nisu organizovane posete, pa su princ Hari i njegova supruga Megan, zajedno sa sinom Arčijem Mauntbatenom-Vindzorom, čestitali kraljici rođendan tokom video poziva.

Očekuje se da će drugi članovi porodice telefonirati kraljici ili imati video poziv sa njom kako bi joj čestitali rođendan.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading