Niko ne zna ima li korone u ovoj zemlji, ali su Amerikanci jako zabrinuti za zdravlje lidera ove države

Autor: Tanjug

Svet

21.04.2020

07:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

SAD prate informacije tajnih službi prema kojima je lider Severne Koreje Kim Džong Un u smrtnoj opasnosti nakon operacije, prenosi CNN izjavu neimenovanog američkog zvaničnika za koga navode da ima direktna saznanja o događaju. Kim Džong Un je propustio rođendan svog dede 15. aprila, što je podstaklo glasine o njegovom zdravstvenom stanju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kim Džong Un

Poslednji put viđen je četiri dana pre toga na sastanku vlade. Još jedan američki zvaničnik potvrdio je CNN-u da postoji zabrinutost oko zdravstvenog stanja Kim Džong Una, ali da je teško proceniti ozbiljnost situacije.

Južnokorejske onlajn novine Daily NK, fokusirane na događanja u Severnoj Koreji, objavile su da je Kim Džong Un podvrgnut 12. aprila jednoj vrsti kardiovaskularnog zahvata zbog posledica pušenja, gojaznosti i previše rada. Iako CNN ne može da potvrdi ove informacije, nezvanični izvor navodi da se severnokorejski lider posle tog zahvata oporavlja u vili u Hijangsanu pod lekarskim nadzorom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kim Džong Un

Savet za nacionalnu bezbednost i kancelarija direktora Nacionalne obaveštajne službe odbili su da daju komentar na pitanje CNN-a o stanju lidera Severne Koreje.  CNN se takođe obratio CIA i Stejt Departmentu radi komentara i zatražio komentar od Južnokorejaca.

Severna Koreja strogo kontroliše informacije, pogotovo one koje su u vezi sa Kim Džong Unom, koga tretiraju skoro kao božanstvo, navodi CNN, a prema oceni analitičara, teško je proceniti da li su ove informacije o njegovom zdravlju istinite.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading