Erdogan teško optužuje Siriju: Koristite pandemiju!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

20.04.2020

20:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan optužio je danas sirijsku vladu da koristi preokupiranost sveta pandemijom korona virusa kako bi pojačala napade na oblasti na severozapadu zemljekoje su pod kontrolom pobunjenika, čime je prekršila primirje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Redžep Tajip Erdogan

Obraćajući se nakon sastanka vlade, Erdogan je zapretio da će preduzeti aako Sirija nastavi da krši primirje u provinciji Idlib.

- Turska ostaje posvećena sporazumu koji je postigla sa Rusijom, i neće dozvoliti agresiju (sirijskog) režima. Ako režim, koji je prekršio primirje i druge uslove sporazuma, nastavi na ovaj način, platiće cenu i imaće teške gubitke - rekao je Erdogan.

Erdogan se obratio nakon izeštaja o ograničenim kršenjima primirja sirijske vlade i razmeni vatre između sirijskih vojnika i opozicionih snaga koje podržava Turska, iako, kako navodi AP, izgleda da se primirje mahom održava.

Sporazum o prekidu vatre postignut je 5. marta, uz posredstvo Rusije i Turske, koje podržavaju suprostavljene strane u sukobu u Siriji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Lupa loncice

21.04.2020 10:22

Moze li neko pod hitno da dozove pameti ovo stvorenje