Kuomo upitao Trampa: Hoćete li da Njujork crkne?!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

19.04.2020

19:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Broj smrtnih slučajeva od korona virusa u Njujorku ponovo je opao, što je, prema mišljenju guvernera Endrjua Kuoma, znak da je ta država sada "s druge strane krive" i da postojeće prakse društvenog distanciranja daju rezultate u zaustavljanju širenja virusa.

RepublikaFoto: pixabay.com
Njujork

Kuomo je rekao da je juče umrlo 507 ljudi, što je za 43 manje nego dan ranije. Hospitalizacije i drugi medicinski pokazatelji su takođe umanjeni, prenosi AP.

Međutim, i Kuomo i gradonačelnik Bil de Blazio ponovili su svoja upozorenja da ljudi u Njujorku i ostatku države moraju da ostanu na oprezu.

De Blazio je prethodno kritikovao predsednika SAD Donalda Trampa, rekavši da je izdao Njujorčane jer im nije obezbedio milijarde dolara dodatne savezne pomoći. potrebne gradu da se izbori sa ekonomskom krizom nastalom zbog korona virusa.

De Blazio se osvrnuo na zloglasni naslov tabloida - "Ford gradu: Crknite'' iz 1975. godine, kada je tadašnji predsednik SAD Džerald Ford odbio pomoć koja bi spasila Njujork od bankrota.

"Hoćete li spasiti Njujork ili mu govorite da crkne?", upitao je gradonačelnik.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading