Neka ga bog sad vadi iz zatvora! Pozvao vernike na molitvu i izazvao katastrofu

Autor: Tanjug, Republika

Svet

16.04.2020

20:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muhamad Saad Kandalvi, vođa muslimanske grupe Tablighi džamat, optužen je u Indiji za ubistvo nakon što je održao okupljanjue u Nju Delhiju posle čega je došlo do masovnog zaražavanja ljudi koronavirusom. Policija je navela da je Kandalvi ignorisao dva upozorenja da okonča skup u džamiji u glavnom gradu u martu, preneo je BBC.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Nakon okupljanja, veruje se da su 1.023 osobe širom 17 država zarazile korona virusom od stranaca koji su prisustvovali skupu. Saad i njegova grupa Tablighi džamat negiraju optužbe.

Optužbe protiv njega su podignute dok se nalazi u samoizolaciji i on neće moći da traži kauciju.

Policija je navela da okupljanje Tablighi Džamata u oblasti Nizamudina u Nju Delhiju, koje je pocelo 3. marta, nije okončano čak ni kada je Indija 24. marta uvela restiriktivne mere u zemlji.

Međutim, oni navode da su otkazali okupljanje i zamolili sve da odu čim je indijski premijer Narendra Modi najavio uvođenje policijskog časa 22. marta.

- Svi oni su stavljeni u karantin i biće testirani ukoliko razviju simptome - rekli su zvaničnici, prenosi BBC.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading