I Vorenova podržala Bajdena

Autor: Tanjug

Svet

15.04.2020

21:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Senatorka iz Masačusetsa Elizabet Voren podržala je danas Džozefa Bajdena za kandidata Demokratske stranke za predsednika SAD.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džo Bajden

Voren je poslednja u nizu nekadašnjih rivala Bajdena, koja ga je podržala u trci za predsedničku nominaciju, prenosi AP, dodajući da je to način da Demokratska partija pokaže jedinstveno kako bi porazila aktuelnog predsednika Donalda Trampa na izborima u novembru.

- Džo Bajden je proveo skoro ceo život u državnoj službi. On zna da će vlada, koja se vodi integritetom, kompetentnošsću i srcem, spasiti živote i egzistenciju ljudi - rekla je Voren u snimku, u kojem je objavila da podržava Bajdena.


Voren je dodala da "ne možemo da dozvolimo da Donald Tramp nastavi da ugrožava živote i egzistenciju svakog Amerikanca".

Senatorka iz Masačusetsa nakratko je bila u prvim redovima trke u štabu demokrata za nominaciju za Belu kuću, ali je prekinula kampanju prošlog meseca posle razočaravajućih rezultata na unutarstranačkim izborima, popularno nazvanih "super utorak", kada je u svojoj saveznoj državi završila na trećem mestu.

Pojedine pristalice Elizabet Voren napominju da je nekoliko dana pre podrške, Bajden prihvatio neke od njenih planova za borbu protiv korona virusa, uključujući pozive da se obustavi naplata studentskog kredita i prošire socijalne olakšice, prenosi Glas Amerike.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading