ŽIVOT SE VRAĆA U NORMALU! Merkelova presekla: Nemačka postepeno ublažava mere

Autor: Tanjug

Svet

15.04.2020

16:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka kancelarka Angela Merkel i premijeri 16 nemačkih pokrajina odlučili su da postepeno ublažavaju uvedene mere - mera socijalnog distanciranja produžena je do 3. maja, a 20. aprila će se otvoriti radnje koje imaju manje od 800 kvadratnih metara.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Angela Merkel

Nemačka kancelarka Angela Merkel je rekla da će mera socijalnog distanciranja, uvedena kako bi se sprečilo širenje koronavirusa, ostati na snazi najmanje do 3. maja, ali da neke radnje mogu da se otvore naredne nedelje.

Međutim, frizeri i ostale delatnosti u kojima je blizak kontakt, neće moći da rade pre 4. maja.

Nakon razgovora sa premijerima 16 nemačkih pokrajina, Merkelova je rekla novinarima da Vlada savetuje građanima da nose maske tokom kupovine i u javnom prevozu, a škole će postepeno biti otvarane, počevši od 4. maja.

Uprkos labavljenju mera, religijska okupljanja u crkvama, džamijama, sinagogama i ostalim hramovima u Nemačkoj su do daljeg zabranjena.

Veliki javni događaji zabranjeni su do 31. avgusta.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading