Evropska unija produžava restrikciju ulazaka u Šengen!

Autor: Tanjug

Svet

08.04.2020

15:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropska komisija pozvala je države članice Šengena da do 15. maja produže privremeno ograničenje ulazaka u EU.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Privremena zabrana ulazaka u prostor Šengena uvedena je sredinom marta na 30 dana u cilju zaustavljanja širenja korona virusa i odnosi se na sva putovanja koja nisu od suštinske važnosti.

U Briselu sada napominju da iskustva država izloženih pandemiji pokazuju da mere koje se primenjuju u borbi protiv širenja virusa zahtevaju više od 30 dana da bi bile efikasne.


- Komisija poziva na koordinisani pristup produženju ove restrikcije jer delovanje na spoljnim granicama može biti efiksano samo ako ga sprovedu sve države EU i šengenske države na svim granicama, sa istim datumom završetka i na jedinstven način - navode u Evropskoj komisiji.

Ograničenje putovanja, kao i poziv na njegovo produženje odnosi se na EU + zonu, koja obuhvata sve zemlje članice Šengena (uključujući Bugarsku, Hrvatsku, Kipar i Rumuniju) i četiri pridružene države Šengena (Island, Lihtenštajn, Norvešku i Švajcarsku).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading