(VIDEO) Španija na kolenima: Bolnice sve krcatije, nedovoljno mesta za sve pacijente

Autor: srbijadanas.rs, republika.rs

Svet

03.04.2020

20:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Improvizana bolnica na madridskom sajmu otvorena je 21. marta, a, kako izveštava danas "El Pais", španski zdravstveni radnici i sindikati u više navrata su upozoravali na loše uslove u toj bolnici.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Oni, naime, ukazuju da je u privremenu bolnicu smešten preveliki broj pacijenata, da su nedovoljno sigurni uslovi za rad zdravstvenih radnika, da je loša logistika i da nedostaju materijalni resursi, ali nije detaljnije navedeno na šta se tačno misli.

Španija se inače teško bori sa ogromnim brojem zaraženih koronavirusom.

Kralj Filip je posetio pre nekoliko dana tu bolnicu, a snimak je objavila kraljica Leticija na svom instagram profilu.

On je zahvalio pripadnicima španske vojske koji su obezbedili smeštaj za obolele na sajmu.

- Kralj prenosi zahvalnost celog španskog društva oružanim snagama za njihov rad u zdravstvenoj krizi zbog COVID-19 i ohrabruje ih da neumorno nastave da obavljaju taj zadatak gde god je potrebno - poručio je španski kralj na svom Instagram profilu.

U oblasti španske prestonice do sada su, inače, zabeležena 4.483 smrtna slučaja, 34.188 potvrđenih slučajeva i 1.506 pacijenata u kritičnom stanju.

U Španiji, jednoj od zemalja najteže pogođenim koronavirusom, prema poslednjim podacima preminule su ukupno 10.003 osobe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading