ANONIMUSI: Pozivaju da ceo svet ustane OVOG KOBNOG DATUMA

Autor: telegraf.rs

Svet

10.10.2017

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokret "Anonimus" je pozvao svoje pristalice širom sveta da im se pridruže 5. novembra u protestnom maršu pod nazivom "Milion maski". Oni svoje demonstracije nazivaju "najvećim protestom na planeti".

RepublikaFoto: pixabay.com
Anonimusi pozivaju na nerede

Ovim protestima oni žele da podignu svest o svemu onome što se dešava u svetu i da istaknu koje stvari moraju da se promene. Svoju pozivnicu su u obliku videa postavili na svoju zvaničnu Fejsbuk stranicu.

Korupcija, nejednaka raspodela bogatstva, politički skandali, laži, prevare, ograničenje slobode i privatnosti, visoka nezaposlenost, represija, neuspešan pravosudni sistem, cenzura i siromaštvo su samo neki od brojnih primera onoga što u savremenom društvu ne valja.

Zbog toga pozivaju ljude da im se pridruže 5. novembra i da dopuste da se njihov glas čuje, jer ne govore samo za sebe, već i za svoje voljene, ali i za celo čovečanstvo.

Počev od 2013. godine ovaj pokret organizuje svakog petog novembra demonstracije na kojima njihovi aktivisti nose maske, popularne po filmu “V for Vendetta“. Pristalice ove anarhističke organizacije protestuju protiv vladajućih struktura u državi, korupcije, rata, cenzure, nejednakosti...

Podsećamo, ovaj pokret povezan je sa istoimenom grupom hakera koji, između ostalih, napadaju sajtove vlada Amerike i Izraela, sajtove Islamske države, Kju Kluks Klana i Sajantološke crkve, multinacionalne kompanije kao što su Pej Pal i Viza, a meta njihovih napada su i organizacije koje se bave zaštitom autorskih prava. "Anonimuse" direktno povezuju sa protestima "Occupy" i Vikiliksom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading