Medcinska sestra tvrdi: OVO je glavni simptom koronavirusa koji su svi imali, može da se vidi u ogledalu!

Autor: srbijadanas.rs, republika.rs

Svet

01.04.2020

07:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna od medicinskih sestara u bolnici "Lajf Ker Center" u Kirklandu, koji važi za žarište epidemije koronavirusa u Vašingtonu, Čelsi Ernest istakla je kako je jedinstveni i najvažniji simptom Covida-19 kod svakod pacijenta bila činjenica da su im oči crvene!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Ona je istakla da je ovo najkarakterističniji simptom, te da je lično bila svedok da je prisutan kod svih pacijenta zaraženih korona virusom koje je susrela.

- Njihove su oči izgledale… kao kod nekoga ko ima alergijsku reakciju. Njihove beonjače nisu bile crvene, nego je to više bilo kao da imaju crvennu senku, kao da su im crveni kapci oko očiju - ispričala je Čelsi.

Ernest tvrdi da zaraženi koji su stizali u Lajf Ker Center bolnicu često nisu imali nijedan drugi simptom.

- Imali smo pacijente koji nisu imali nikakvih simptoma ni tegoba, osim crvenih očiju. Čak me i jedan medicinski tehničar iz kola hitne pomoći pitao "Da li se to meni čini ili oni svi imaju crvene oči?" Odgovorila sam mu da dobro vidi . rekla je ona.

S druge strana Svetska zdravstvena organizacija, ali ni američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) na listi simptoma koju su objavili ne navode crvene oči kao jedan od mogućih simptoma.

Inače, nedavno je Američka Akademija oftamologije poslala upozorenje da 1 do 3 odsto ljudi sa koronavirusom mogu da razviju konjuktivitis, savetujući kolege oftamologe da nose zaštitne maske i naočare.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading