TRAMP NAJAVIO RAZGOVOR SA PUTINOM, PA OSUO PALJBU: Rusija i Saudijska Arabija "poludele" u ratu oko cene nafte

Autor: Tanjug

Svet

30.03.2020

15:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp najavio je da namerava da razgovara sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom i ocenio da su Saudijska Arabija i Rusija "obe poludele" u ratu oko cene nafte, koji je počeo pre nego što je pandemija korona virusa smanjila globalnu potražnju za tim energentom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

- Nikada nisam mislio da ću reći da moramo da imamo povećanje cene nafte, ali moramo. Cene su sada previše niske, a oni se kao ludi svađaju oko distribucije i oko toga koliko barela treba da bude pušteno u prodaju - rekao je Tramp u intervjuu televiziji Foks njuz.

On je najavio da će sa Putinom osim o ceni nafte razgovarati i o "velikom problemu Rusije sa pandemijom korona virusa", prenosi Rojters.


Agencija navodi da Rusija i Saudijska Arabija preplavljuju tržište nafte, što za rezultat ima kolaps cena koji preti američkoj industriji uljnih škriljaca.

Tramp je napomenuo da ne želi "mrtvu industriju koja je izbrisana".

- To je loše za njih i loše za sve. Reč je o borbi između Saudijske Arabije i Rusije oko toga koliko barela da puste u prodaju. I obe zemlje su poludele, poludele su - naveo je Tramp.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading