(VIDEO) Patike za koronu! Masovne pljačke prodavnica u SAD

Autor: Republika

Svet

30.03.2020

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Amerikance uhvatila panika od korone! Marketi se pljačkaju masovno!

RepublikaFoto: printskrin
Sve popljačkali zbog korone, a ko zna šta bi napravili da im se oduzme jedna državica

Pandemija koronavirusa obuhvatila je ceo svet. Najpre je žarište zaraze bilo u Kini da bi se kasnije proširilo na Evropu napravivši katastrofu u Italiji.

Koronavirus nije zaobišao ni ekonomski najaču državu na svetu i to stvorivši tamo novo žarište zaraze  sa najećim brojem obolelih.

Naime u SAD je preko 140 hiljada ljudi zaraženo koronavirusom, što je visok procenat u odnosu na svetsku populaciju koja broji preko 730 hiljada obolelih.

Ovakva situacija u kombinaciji sa neodgovornom politikom i jednim od najgorih zdravstvenih sistema u svetu izazvala je kod građana paniku.

Panika je dovela građane u situaciu da organizuju masovne pljačke prodavnica, uzimajući tako ono što im treba kao i ono što im nije potrebno.

Si-en-en je objavio snimak na kojem se mogu videti organizovane masovne pljačke u saveznim državama Kaliforniji, Virdžiniji i Njujorku.

Podsetimo, prilikom jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova 2008. godine, prilikom protesta zbog tog čina u Beogradu su organizovani protesti, i tokom tog skupa opljačkano je nekoliko prodavnica.

Tada je svet obišla slika na kojoj su prikazane dve devojke koje su ukrale patike iz jedne radnje, a sve sa podrugljivim naslovom "patike za Kosovo". Tada su zapadni mediji po ko zna koji put iskoristili ovaj detalj kako bi Srbiju prikazali kao primitivnu i pljačkašku zemlju.

Ako se uporede ovi snimci iz američkih država sa snimcima sa protesta protiv proglašenja nezavisnosti Kosva iz 2008. godine, može se lako uvideti sva licemernost "zapada" prema drugima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading