Nema više kondoma: Ko ima zaliha, odlično, ko nema, moraće da bude oprezan!

Autor: telegraf.rs, republika.rs

Svet

29.03.2020

09:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najveći svetski proizvođač kondoma, zbog državnih mera prevencije širenja koronavirusa, još pre nedelju dana zatvorio je proizvodnju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Malezijski proizvođač svakog petog kondoma na svetu Karex Berhad, i glavni partner popularnog globalnog branda Durex, nije u mogućnosti da ispunjava svoje proizvodne kvote jer već nedelju dana nije proizveo nijedan kondom, zbog čega na tržište već sada nisu uspeli da dostave planiranih 100 miliona komada.

CEO kompanije je izjavio kako će se nestašica preliti na sledećih nekoliko meseci, iako je kompanija dobila dozvolu da ponovno pokrene proizvodnju tokom sledeće nedelje, ali samo u 50 odsto apaciteta.

- Globalna nestašica kondoma će se osetiti svuda. I ona neće potrajati samo nekoliko nedelja, već će se preliti na nekoliko meseci - predviđa CEO Goh Miah Kiat.

I preostali svetski proizvođači kondoma osećaju posledice pandemije, prvenstveno Indija i Tajland, dok će drugi najveći proizvođač Kina najverovatnije povećati proizvodne kapacitete kako bi pokrila manjak na tržištu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading