STRAŠNA KATASTROFA: U jednom parku nađeno više od sto mrtvih nilskih konja!

Autor: Republika

Svet

09.10.2017

13:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više od stotinu nilskih konja pronađeno je mrtvo u poslednjih nedelju dana u nacionalnom parku u Namibiji, javljaju lokalni mediji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Više od stotinu nilskih konja uginulo u Namibiji

Službenici Ministarstva za životnu sredinu i turizam (MET) izjavili su da sumnjaju kako je 107 nilskih konja umrlo od antraksa i da su na teren poslali veterinare koji će potvrditi radi li se o ovoj bolesti.

Stanovnici upozoreni na opasnost od smrtonosne zaraze.

Dva nilska konja pronađena su mrtva izvan nacionalnog parka u reci Okavango. Lokalni novinari su u subotu obišli park i videli tela životinja po čitavoj teritoriiji.

- Ovakve situacije smo viđali i ranije. Dogodilo se u Zambiji i uglavnom se događa kada je nivo reke previše nizak... Sumnjamo da se radi o antraksu. Uzrok je prirodan pa ljudi ne bi trebalo da paniče jer neće negativno uticati na turizam- rekao je kolgar Sikopo iz MET.

Smrtonosne bakterije razvijaju se u stajaćoj vodi i nilski konji su najviše ugroženi zarazom. Sikopo je izjavio da je ovo prvi slučaj masovnog umiranja životinja u ovom nacionalnom parku. Lokalno stanovništvo je upozoreno da ne jede meso mrtvih životinja i ne dolazi u kontakt s njima, zbog opasnosti od zaraze.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading