Direktor SZO Majk Rajan tvrdi da postoji napredak: Najmanje godinu dana za vakcinu protiv koronavirusa!

Autor:

Svet

22.03.2020

21:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od čelnika Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Majkl Rajan izjavio je juče da će biti potrebno najmanje godinu dana da se razvije akcija protiv koronavirusa.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Rajan u SZO obavlja funkciju izvršnog direktora zaduženog za program hitnih zdravstvenih situacija. Irski stručnjak je za BBC rekao da ipak postoji dobar napredak u razvoju medikamenata i da su u toku ispitivanja.

On je dodao da je važno da se doktorima omogući da razviju dokaz da su lečenja sigurna i da daju rezultate. Rajan je takođe naveo da zemlje ne mogu da suzbiju koronavirus tako što će samo staviti svoja društva u karantin, već da su neophodne mere za javno zdravlje kako bi se izbeglo vraćanje virusa kasnije.

U Kini, u kojoj se KOVID-19 prvi put pojavio krajem prošle godine, juče je zabeleženo 46 novih slučajeva, što je povećanje četvrti dan zaredom, ali su svi, osim jednog, uneti iz inostranstva. Italija je i dalje žarište epidemije u Evropi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading