Italiju samo to može da spasi: Preduzeće se NOVE MERE kako bi se sprečilo dalje širenje virusa!

Autor: novosti.rs, republika.rs

Svet

22.03.2020

10:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koji minut pre ponoći obratio se naciji italijanski premijer Đuzepe Konte nakon najdramatičnijeg dana po broju zaraženih i preminulih od koronavirusa i izneo nove veoma značajne mere koje je usvojila Vlada 21 marta - da bi se zaustavio koronavirus zaustaviće se sveukupna industrijska prozvodna aktivnost na nacionalnom nivou, u svim pogonima koji nisu presudni u ovom trenutku za život građana.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đuzepe Konte

- Ogroman je broj preminulih i obolelih u Italiji, to je broj koji se obnavlja svakog dana i to nisu samo brojke, to su istorije stradanja porodica, to je požrtvovanost onih koji služe narodu u ovom trenutku, lekari i sanitarno osoblje u bolnicama na prvoj liniji, to su snage javnog reda, vojska i svi radnici u javnom sektoru kao i oni koji informišu građane.    

Da bi se koronavirus zaustavio moramo da zaustavimo proizvodnju da bi se potom što pre krenulo, da žrtvujemo ekonomski prostor, zaustavljamo ili usporavamo produktivni motor zemlje, proizvodne procese sada za što skoriju zdravu budućnost, u velikoj meri žrtvujemo se sada da bi se što pre vratili u fabrike i to je žrtva koju moramo sada da podnesemo, zaključio je premijer.

I moramo biti svesni da mere koje sada preduzimamo ne mogu dati momentalni rezultat, za to je potrebno vreme, za sada dajemo rok do 3. aprila a potom će se videti kako se razvija situacija, ali će naše žrtvovanje uroditi plodom. Iza ove odluke kao i iza građana Italije stoji država.     

Pravimo detaljnu listu pogona koje zatvaramo u saradnji sa udruženjima kategorija radnika i sindikatima, ostaju aktivni svi prehrambeni pogoni, farmaceutski, oni za održavanje higijene građana, ostaju otvorene sa punim radnim vremenom samoposluge, nije potrebno stajati u redu i čekati da se kupi hrana niti je gomilati, imaće je dovoljno, ostaju otvorene apoteke, prodavnice za higijenske potrebe, ostaje aktivan javni saobraćaj, ostaju građanima na usluzi banke i pošte, prodavnice novina i cigareta.      

Nije lako podneti žrtvu koju vi građani podnosite zatvoreni u kućama, ali samo ujedinjeni u odluci poštovanja preduzetih mera možemo pomoći nama samima i budućnosti Italije

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading