ŠOKANTNO! Pisac iz 19. veka predvideo dolazak Trampa i PROPAST SAD

Autor: blic.rs

Svet

09.10.2017

04:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

O knjigama jednog američkog pisca iz 19. veka se danas govori više nego ikad, jer su njegove knjige na neki način predvidele dešavanja u svetu otkako je na čelu SAD Donald Tramp.

RepublikaFoto: Tanjug/Ap
Donald Tramp

Romani Ingersola Lokvuda, američkog advokata, pisca i autora političke literature s kraja 19-tog veka, svojevrsna su mešavina naučne fantastike i fantazije. Njegova dva najpoznatija književna dela bile su ilustrovane priče za decu, a glavni junak je mladi aristokrata, čije nam ime danas zvuči vrlo poznato: Baron Tramp.

Poslednji predsednik

Knjige se zovu "Putovanja i avanture malog Barona Trampa i njegovog neverovatnog psa Bulgara” i “Baronovo čudesno podzemno putovanje".

Dečaku, koji ima nepresušnu maštu i "veoma aktivan mozak", dosadio je život u luksuzu. Igrom sudbine, obreo se u Rusiji, gde započinje njegova neobična avantura koja će odrediti dalji tok njegovog života.

Poslednji Lokvudov roman objavljen je 1896, a zvao se "Poslednji predsednik".

Između prve porodice Amerike i Lokvudovih romana postoje neverovatne dodirne tačke, piše "Njuzvik". Glavni junak zove se isto kao i sin predsednika Donalda Trampa (samo se malo drugačije piše), a njegove pustolovine počinju u Rusiji, zahvaljujući uputstvima "majstora nad majstorima", čoveka po imenu "Don".

Pre nego što će se otisnuti na putovanje u nepoznato, dečak saznaje za porodični moto: "Put do slave posut je zamkama i opasnostima".

Ilustracije iz knjiga prikazuju dečaka koji nosi raskošnu, staromodnu odeću i nakit kada napušta Dvorac Tramp i započinje putovanje u Rusiju kako bi našao ulaz u drugu dimenziju.

Treći Lokvudov roman "Poslednji predsednik" počinje slikom uspaničenog Njujorka početkom novembra i opisima "nereda" nakon pobede velikog autsajdera na izborima.

- Ceo Ist Sajd zahvatili su neredi - uzvikivali su policajci na ulicama, upozoravajući narod da tokom noći ostane kod kuće. Velike bande organizuju se pod vođstvom anarhista i socijalista i prete da opljačkaju i oskrnave kuće bogatih koji su im činili nepravdu i ugnjetavali ih toliko godina.

- Hotel u Petoj aveniji biće prvi koji će osetiti bes rulje - nastavlja pisac, navodeći adresu u Njujorku na kojoj se danas nalazi Trampova kula.

- Da li će vojska stići na vreme da ga spase! - navodi se.

Vremenska mašina

U proteklih nekoliko nedelja Lokvudovi romani bili su velika tema na forumima i Reditu, zahvaljujući korisnicima portala 4chan, koji su delili fotografije i teorije zavere o njima.

Neki su čak tvrdili da porodica Tramp poseduje vremensku mašinu koja joj je omogućila da do danas sačuva moć.

U romanu “Poslednji predsednik” dodirne tačke s Trampom su takođe više nego očigledne.

U knjizi, čiji je drugi naslov “1900”, predsednikov rodni grad Njujork strepi od propasti republike posle dolaska novog predsednika na vlast. Neki Amerikanci formiraju pokret otpora, protestujući protiv nepoštenih i nemoralnih izbora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading