DRAMATIČNO OBRAĆANJE MERKELOVE: Ozbiljno je! Tako to i shvatite!

Autor: Tanjug

Svet

18.03.2020

20:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka kancelarka Angela Merkel, u vanrednom obraćanju naciji, pozvala je večeras Nemce na jedinstvo i disciplinu, istakavši da se zemlja suočava sa najvećim izazovom od Drugog svetskog rata.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Angela Merkel

- Korona virus dramatično menja život u našoj zemlji - kazala je Merkel.

Ona je istakla da je svako zabrinut i pun pitanja kako će ići dalje.


- Ozbiljno je i shvatite to tako - podvukla je Merkel, naglasivši da od Drugog svetskog rata zemlja nije bila suočena sa takvim izazovom, gde je od izuzetnog značaja važno zajedničko, solidarno delovanje.

To je, kaže kancelarka, za Nemce istorijski zadatak.

Zbog toga je, istakla je ona, prekomerna kupovina, kao da nikada više ničega neće biti, bespotrebna i potpuno nesolidarna.

Snabdevanje namirnicama je, navodi, u svako doba obezbeđeno, a prazni refovi će se stalno puniti.

Prema njenim rečima, zdravstveni sistem Nemačke je odličan.

- Možda je jedan od najboljih u svetu. Lekari i negovatelji su u ovoj borbi na prvoj liniji fronta - podvukla je Merkel istakavši da je ono što oni danas pružaju ogromna stvar i zahvalila im se od srca.

- Mi smo zajednica u kojoj je svaki život i svaki čovek važan. Međutim, ova epidemija pokazuje i koliko smo ranjivi, i koliko zavisimo od ponašanja drugih - podvukla je kancelarka, ne isključujući dalje mere u borbi protiv širenja korona virusa.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading