Ludilo u Saudijskoj Arabiji zbog OVOG SELFIJA!

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

08.10.2017

13:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo tri dana nakon što je Saudijska Arabija objavila da će ženama konačno biti dozvoljeno da voze automobile, jedna žena za volanom izazvala je neviđeni bes u toj konzervativnoj zemlji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novi zakon u Saudijskoj Arabiji već trese javnost

Fejsal Badugaiš, analitičar u jednoj naftnoj kompaniji, postavio je na Tviteru selfi sa svojom ženom za volanom automobila, koji je naljutio mnoge. Fotografiju je prokomentarisao rečima:

- Dok čekamo da zakon stupi na snagu, počeo sam da učim moju ženu da vozi, na bezbedan i legalan način, na jednom obezbeđenom privatnom parkingu.

Reakcije na Fejsalov tvit su, međutim, bile veoma oprečne, a mnoge su bile veoma negativne. 

Neki su čak sa žestokim neodobravanjem reagovali na objavljivanje fotografije ženinog lica. Tako je jedan od tipičnih komentara glasio: "Da li se osećaš bar malo posramljeno kada tako objavljuješ njenu sliku? Stidi se!"

I dok će žene u Saudijskoj Arabiji moći da voze automobile od juna 2018. godine, Saudijkama je i dalje zabranjeno da se udaju ili razvode, da otvaraju sopstveni račun u banci ili da se zaposle bez dozvole svog najbližeg muškog srodnika. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading