Sreća u nesreći: Korona poboljšala kvalitet vazduha u Italiji, a evo i kako

Autor: Tanjug, Republika

Svet

14.03.2020

07:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zagađenje vazduha u Italiji smanjilo se nakon što je vlada te zemlje naredila zatvaranje granica te zemlje zbog korona virusa, pokazali su satelitski snimci objavljeni u petak.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Evropska svemirska agencija (ESA) saopštila je da je primetila znatan pad emisije azot-dioksida, štetnog gasa koji emituju elektrane, automobili i fabrike širom regiona Doline Po na severu Italije, prenosi Rojters.

- Iako bi mogle da postoje male razlike u podacima zbog oblaka i promene vremena, uvereni smo da se smanjenje emisija podudara s karantinom koji je smanjio saobraćaj i industrijske aktivnosti - rekao je direktor agencije Kopernikus Sentinel -5P.

Na snimcima koje je objavila ESA, a koji se odnose na period od 1. januara do 11. marta, vidi se uticaj azot dioksida, odnosno veliki pad nivoa zagađenja u poslednjih 10 dana nad severnom Italijom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading