POMOĆ BRATSKIM NARODIMA: Šeik bin Zajed evakuiše građane iz Kine

Autor: Republika

Svet

13.03.2020

18:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema direktivama Nj. V. šeika Halife bin Zajeda Al Nahjana, predsednika države, Nj. V. šeik Muhamed bin Zajed Al Nahjan, prestolonaslednik Abu Dabija i zamenik vrhovnog komandanta Oružanih snaga UAE, naredio je evakuaciju državljana nekoliko bratskih i prijateljskih zemalja, na zahtev njihovih vlada, iz kineske provincije Hubej, epicentra izbijanja epidemije novog Korona virusa „COVID-19“, i njihovo prebacivanje u „Humanitarni grad“ u Abu Dabiju, u okviru svoje humane politike koju UAE primenjuju kada je potrebno pružiti pomoć i podršku svojim bratskim i prijateljskim zemljama u teškim okolnostima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Šeik bin Zajedn

Emiratski avion, kompletno opremljen svim potrebnim medicinskim resursima, izvršio je evakuaciju 215 osoba, državljana arapskih i prijateljskih zemalja, u čemu je učestvovao tim za humanitarno reagovanje, u koji je bio uključen tim volontera koji čine piloti, stjuardi, medicinski i administrativni tim, što je imalo za cilj isticanje važnosti humanitarnog i volonterskog rada.

„Humanitarni grad“ u Abu Dabiju opremljen je svim potrebnim sredstvima i zalihama za obavljanje neophodnih lekarskih pregleda evakuisanih osoba, radi provere njihovog zdravstvenog stanja i bezbednosti, stavljanjem u izolaciju na period od najmanje 14 dana, uz pružanje kompletne zdravstvene zaštite tokom trajanja karantina, na način koji je u skladu sa  standardima SZO, dok se ne utvrdi da su potpuno zdravi i bezbedni.

Ministarstvo spoljnih poslova i međunarodne saradnje i Ambasada UAE u Narodnoj Republici Kini, u koordinaciji sa ambasadama dotičnih zemalja, organizovali su akciju evakuacije, kao deo stalnih napora Emirata koje ulažu u unapređenju saradnje sa kineskom vladom u cilju suzbijanja širenja virusa.

Ova inicijativa odražava stalnu želju Ujedinjenih Arapskih Emirata da pomažu i podržavaju bratske i prijateljske zemlje, i potvrđuje čvrst humani pristup  koji se smatra jednim od osnovnih načela emiratske politike, čije je rukovodstvo odavno naglasilo da je neophodno pružiti ruku pomoći i oslonca svim narodima koji se nalaze u teškoj situaciji, bez diskriminacije zasnovane na  geografskom položaju, rasnoj ili verskoj pripadnosti, već isključivo po principu plemenite ljudskosti i humanog pristupa.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading