POBEGULJA: Porošenko napustio Ukrajinu

Autor: mediji, Republika

Svet

13.03.2020

23:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Advokati bivšeg ukrajinskog predsednika Ukrajine saopštili su da Petro Porošenko neće moći da prisustvuje saslušanju u Državnom istražnom birou jer je napustio zemlju, a razlozi za sada nisu poznati, preneo je list Moskovski komsomoljec.

RepublikaFoto: Tanjug/Ap
Petro Porošenko

Dan ranije pres-služba Državnog istražnog biroa saopštila je da su Porošenka pozvali na saslušanje, ali da nije precizirano zbog čega.

Prema navođenju medija, velika je verovatnoća da bi bivši ukrajinski lider tom prilikom bio uhapšen.

Advokati Porošenka najpre nisu želeli da otkriju u kojoj zemlji se on nalazi. Moskovski komsomoljec saopštio je da postoji šansa i da je otputovao iz privatnih razloga.

Kasnije su advokati za portal Strana izjavili da on propušta saslušanja jer se nalazi u inostranstvu.

Prema podacima stranke bivšeg ukrajinskog lidera "Evropska solidarnost", Porošenko je osmog marta otputovao u Španiju, i to preko Frankfurta.

Izvori navode da nema podataka o tome da li je ukrajinski političar ostao u Španiji, ali se zasigurno zna da se nije vratio u Ukrajinu.

Ukrajinski Državni istražni biro ranije je saopštio da se bivši predsednik nije odazvao na tridesetak saslušanja za 16 krivičnih dela.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading