Putin ladan kao špricer! Imamo zalihe, neće nas uzdrmati pad cene nafte

Autor: Republika

Svet

11.03.2020

19:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komentarišući situaciju sa berzanskim tržištima i kolapsom cena nafte, Vladimir Putin je naveo da ovakvi procesi na neki način stvaraju probleme, a na neki način, naprotiv, stvaraju dodatne mogućnosti. Uveren je da će Rusija trenutni turbulentni period proći mirno i dostojanstveno i da će svi ključni sektori iz ove situacije izaći jači.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

- Čak se ni ne nadam, već sam uveren da će Rusija kroz ovaj turbulentni period proći dostojanstveno, mirno, štaviše, sve su šanse da ključne industrijske grane Rusije iz ove situacije izađu mnogo jače i spremne za dalju, veoma ozbiljnu konkurentnu borbu. To će se, sigurno, odraziti na čitavu rusku ekonomiju, i to pozitivno - rekao je Putin na sastanku sa investitorima.

Putin je dodao da bi Vlada Rusije i Centralna banka trebalo da smanje negativne pojave u ekonomiji kako ih građani ne bi osetili na sebi.

Kako bi sačuvala likvidnost, Centralna banka Rusije počela prodaju valute na unutrašnjem tržištu

I ministar finansija Ruske Federacije Vladimir Količov je optimističan.

- Imamo dovoljno zaliha da izdržimo pritisak i da naše hartije od vrednosti održimo likvidnim.

Rublja je počela lagano da se oporavlja, između ostalog, i zato što je cena nafte brent porasla sa 32 na 36 dolara. Dodatni faktor stabilizovanja jesu i mere podrške likvidnosti koje je najavila Banka Rusije. Kako bi sačuvala likvidnost, Centralna banka je počela prodaju valute na unutrašnjem tržištu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading