Erdogan preti: Još jače ćemo napasti u Idlibu!

Autor: Republika

Svet

11.03.2020

22:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napadi Ankare će biti još snažniji nego ranije ako Damask ne prekine s narušavanjem režima primirja u sirijskom Idlibu, izjavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Redžep Tajip Erdogan

- Nakon objavljivanja primirja, stanovništvo Idliba je prvi put slobodno disalo. Ali primirje je već narušeno i očekujemo od Rusije da obuzda ovakve pokušaje sirijskog režima. Ako se to ne dogodi, nećemo se povući i napašćemo još snažnije nego pre. Ne samo da ćemo uzvraćati napade nego ćemo i sami napadati - naglasio je Erdogan.

Prema njegovim rečima, Turska stremi ka tome da privremeno primirje u Idlibu postane trajno.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin i turski lider su 5. marta u Moskvi usaglasili dogovor o Idlibu u tri tačke: prekid vatre, koji počinje u ponoć u noći između 5. i 6. marta, uspostavljanje bezbednosnog koridora u dužini od šest kilometara ka severu i jugu od strateški važnog puta M-4 u Idlibu i zajedničke patrole dve zemlje od 15. marta duž puta M-4B, koji povezuje Latakiju i Alep.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading