U ovoj zemlji stopa smrtnosti od koronavirusa je najviša

Autor: Telegraf, Republika

Svet

06.03.2020

10:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koronavirus je danas zvanično potvrđen i u Srbiji, a broj zaraženih u celom svetu raste svakog dana. Iako bi se pomislio da je stopa smrtnosti od ovog virusa najviša u Kini, gde je epidemija izbila, ili Japanu u Južnoj Koreji gde ima veliki broj slučajeva, najviša stopa smrtnosti je u SAD, piše "Biznis insajder".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

S obzirom na broj potvrđenih slučajeva, u SAD je umrlo 5,4 odsto zaraženih. To je značajno viši procenat u odnosu na globalni prosek koji iznosi 3,4 odsto. U Kini je stopa smrtnosti 3,7 odsto.

Jedino Filipini imaju veću stopu smrtnosti od SAD, ali to zato što su kod njih potvrđena samo tri slučaja, a jedan od njih, čovek iz Vuhana je i prva žrtva van Kine.

Ipak, "Biznis insajder" piše da je malo verovatno da je korona virus zaista smrtonosniji u SAD, već je taj procenat produkt ograničenih testiranja u zemlji.

Jedino Filipini imaju veću stopu smrtnosti od SAD, ali to zato što su kod njih potvrđena samo tri slučaja, a jedan od njih, čovek iz Vuhana je i prva žrtva van Kine

Rasprostranjena testiranja nisu bila moguća u SAD odmah nakon što je potvrđen prvi slučaj, a postojali su uslovi ko može uopšte da bude testiran. Sve do srede testirani su samo oni ljudi koji su bili u kontaktu sa pacijentima kod kojih je potvrđen virus, koji su putovali na teritoriju gde je epidemija ili koji su tražili hospitalizaciju.

To znači da verovatno kod nekih pacijenata to još nije potvrđeno.

U SAD je potvrđen korona virus kod 233 osobe, a umrlo je 14 ljudi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading