MILIJARDER ODUSTAO OD TRKE ZA BELU KUĆU: Blumberg podržao Bajdena

Autor:

Svet

05.03.2020

23:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg, koji prema proceni Forbsa poseduje 62 milijarde dolara, povukao se iz trke za demokratskog kandidata na američkim predsedničkim izborima nakon što je postigao katastrofalno loš rezultat na glasanju na superutorak, kada su birani delegati u 14 saveznih država.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Majkl Blumberg

Blumberg, koji je u kampanji potrošio oko 700 miliona dolara, od čega čak 60 miliona dolara na reklame na Fejsbuku, odlučio je podrži bivšeg potpredsednika SAD Džoa Bajdena, koji nakon lošeg starta na unutarstranačkim izborima sada zauzima čelnu poziciju.

- Ušao sam u trku pre tri meseca da bih pobedio (predsednika SAD Donalda) Trampa, danas napuštam trku iz istog razloga - napisao je Blumberg u sredu na Tviteru.

On je poručio da je oduvek verovao da pobeda protiv Trampa počinje ujedinjenjem iza kandidata koji ima najviše šansi.

- Nakon glasanja na superutorak jasno je da je taj kandidat moj prijatelj Džo Bajden - naveo je deveti najbogatiji čovek na svetu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading