POLARNIM MEDVEDIMA PRETI ISTREBLJENJE: Zbog globalnog zagrevanja okreću se kanibalizmu!

Autor: Republika

Svet

28.02.2020

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski naučnik otkriva da se polarni medvedi, kao posledica klimatskih promena i crpljenja fosilnih goriva, na Arktiku hrane jedni drugima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Kako temperatura raste na Arktiku, tako nivo leda opada što prisiljava polarne medvede na promenu staništa. Migracijom su dospeli na teritorije gde je količina hrane oskudna.

Povećan broj slučajeva kanibalizma može biti i posledica intenzivnije ljudske aktivnosti u prirodnom staništu ovih životinja.

- Kanibalizam među polarnim medvedima je dugo poznata činjenica, ali zabrinuti smo što se ovakvi incidenti sada dešavaju sve češće - kaže naučnik Mordvintsev za novinsku agenciju "Interfax", prenosi "Daily Mail".

On je primetio da mužjaci napadaju ženke i njihove mlade, a dešava se i da majke jedu svoje mladunce.

Polarni medvedi inače koriste zaleđeno more kako bi lovili foke koje plivaju u njemu, međutim, zbog nedostatka leda prisiljeni su da se kreću po obali gde ne mogu da love. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading