ERDOGAN PALI VATRU U SIRIJI: Delovaćemo još odlučnije, nećemo se povijati pred globalnim silama

Autor: Tanjug

Svet

22.02.2020

23:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan poručio je danas da će Ankara delovati odlučnije u Siriji, jer u toj zemlji ginu turski vojnici, javlja TAS S.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Redžep Tajip Erdpogan

- Odlučili smo se za plan akcije i preduzećemo odlučnije korake - rekao je Erdogan u govoru koji je prenosio televizijski kanal NTV.

On nije precizirao koji bi to koraci bili, ističući samo da se Ankara "neće savijati pred scenarijima globalnih sila".


Erdgogan je dodao da je razgovarao s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, predsednikom Francuske Emanuelom Makronom i nemačkom kancelarkom Angelom Merkel o situaciji u Siriji.

Situacija u pokrajini Idlib pogoršala se dramatično krajem januara kada su trupe sirijske vlade počele ofanzivu na ekstremiste koji su prekršili primirje. u toj akciji veći deo pokrajina Alep i Idlib su oslobođeni.
RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija


Moskva je više puta izrazila podršku ovim protivterorističkim akcijama, dok je Ankara tvrdila da su vladine trupe prekršile mirovni sporazum iz Sočija.

Turski predsednik Redžep Taijip Erdogan je upozorio na moguću vojnu operaciju u Idlibu, podseća ruska agencija.

Napadi ekstremista na vojne pozicije sirijske vlade su se pojačali, a ruske vazdušne snage priljučile su se kontranapadima 20. februara.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading