SANDERS UDARIO NA ŠEFA KREMLJA: Putin je autokratski razbojnik!

Autor: Tanjug

Svet

21.02.2020

23:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki zvaničnici saopštili su senatoru Berniju Sandersu da Rusija pokušava da pomogne njegovu predsedničku kampanju kao deo napora da se umeša u demokratsko takmičenje, prenosi "Vašington post" tvrdnje ljudi koji su upoznati sa materijom. Kako se navodi, o ruskoj pomoći senatoru iz Vermont obavešten je i predsednik SAD Donald Tramp.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Berni Sanders

Nije jasno o kakvom obliku pomoći se radi. Američki tužioci otkrili su rusko mešanje 2016. godine kada je preko društvenih mreža podržana Sandersova kampanja protiv Hilari Klinton, što je na kraju pomoglo Trampu da trijumfuje.

- Iskreno, nije me briga koga Putin želi da bude predsednik. Moja poruka Putinu je jasna: Ne mešajte se u američke izbore i kao predsednik pobrinuću se da tako bude. Rusija je tokom 2016. koristila propagandu putem Interneta za stvaranje podela u našoj zemlji i koliko sam shvatio, oni to čine ponovo 2020. Neke ružne stvari na Internetu, pripisane našoj kampanji, možda ne dolaze od pravih pristalica - rekao je Berni Sanders u izjavi za "Vašington post".

Sanders je u izjavi od petka rekao da "za razliku od Donalda Trampa, on Vladimira Putina ne smatram dobrim prijateljem."

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

- On je autokratski razbojnik koji pokušava uništiti demokratiju i srušiti protivnike u Rusiji. Budimo jasni, Rusi žele da potkopaju američku demokratiju razdvajajući nas, i za razliku od aktuelnog predsednika, čvrsto se protivim takvim naporima i bilo kojoj stranoj sili koja želi da se meša u naše izbore - rekao je Sanders.

Sanders je često upozoravao na pretnju stranog uplitanja u američke izbore i kritikovao Trampa da nije učinio dovoljno da ga zaustavi.

- Da budem jasan: Ne smemo živeti u poricanju dok dopuštamo Rusiji i drugima da podrivaju našu demokratiju ili nas razdvoje. Rusija cilja na podele u našem društvu, radićemo na suzbijanju tih podela - rekao je senator u januaru.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading