Američki ministar odbrane: Huavej je pretnja za NATO

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

15.02.2020

18:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane SAD Mark Esper upozorio je danas na bezbednosnu pretnju koju kineski tehnološki gigant "Huavej“ predstavlja za NATO.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mark Esper

Prema njegovim rečima - prisustvo „Huaveja“ u Evropi moglo bi da ugrozi i kompromituje najveći vojni savez u istoriji - NATO, i to tako što bi ugrozio razmenu obaveštajnih podataka među zemljama članicama Saveza.

U obraćanju na Konferenciji o bezbednosti u Minhenu, Esper je rekao da je uspeh kineske ekonomije izgrađen na krađi intelektualne svojine i špijunaži, preneo je B92.

Govoreći o tome da je Velika Britanija donela odluku da spornoj firmi omogući „ograničenu“ ulogu u uvođenju 5G tehnologije, šef Pentagona kazao je kako nije imao vremena da detaljno razmotri taj predlog, ali je još jednom upozorio da „Huaveju“ ni pod kakvim uslovima ne bi trebalo dozvoliti pristup američkim mrežama i bazama podataka.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading