PISAC ZAHAR PRILEPIN PREDLAŽE: Zakonom treba propisati da je teritorija Rusije nedeljiva

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

14.02.2020

23:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Treba zakonom propisati da je teritorija Rusije nedeljiva. Ona se može uvećavati, ali nikako smanjivati", rekao je pisac Zahar Prilepin portalu „Vzgljad“, komentarišući inicijativu amandmana na Ustav, kojim će se zabraniti otuđivanje teritorije Rusije.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Zahar Prilepin

- Treba propisati da je od sada pa zauvek teritorija Rusije nedeljiva. Ona može uvećavati svoju teritoriju, ali ne i smanjivati, pošto nijedna od država u svetu nije imala toliko tragičnih gubitaka kao ona - rekao je Prilepin.

- Za nas, kao za ljude koji su preživeli raspad SSSR-a i koji se suočavaju sa stalnim civilnim i vojnim sukobima na rubovima imperije, važno je propisati da nijedna kako strana, tako ni domaća ličnost ne pokrene pitanje ili ideju o mogućoj teritorijalnoj rasparčanosti Rusije, o mogućoj predaji, trgovini njenim teritorijama - rekao je pisac i lider partije Za istinu Zahar Prilepin.

 

 

On je siguran da stanovnici SSSR-a nikad ne bi pristali na njegov raspad.

- Međutim, zbog tragične greške, zločina iz 1991. godine, mi smo izgubili ogromne teritorije. Zato želimo jednom i zauvek da izbegnemo takvu mogućnost - objasnio je sagovornik.

Ranije je bilo saopšteno da je predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa radnom grupom za izradu amandmana na Ustav saopštio da mu se dopada ideja glumca i režisera Vladimira Maškova da se Ustavom zabrani otuđivanje teritorije zemlje.

Maškov je izjavio ranije da se plaši pokušaja nekih država da se Rusiji oduzmu Kurili, Krim i Kalinjingrad.

Zahar Prilepin se takođe nalazi u radnoj grupi za izmenu Ustava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading