Zaoštravaju se odnosi Rusije i NATO: "Agresivna politika Alijanse je vuk u jagnjećoj koži!"

Autor: Sputnjik, Republika

Svet

08.02.2020

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Rusija nikome ne preti, već se samo brani od agresivnih aktivnosti NATO-a, dok Alijansa pokušava da se predstavi kao stado bespomoćnih ovaca", izjavio je poslanik ruske Državne dume Ruslan Balbek, komentarišući izjavu generala Severnoatlantske alijanse Andrea Lanata o pretnjama zbog manevara ruskih i kineskih kosmičkih aparata.

RepublikaFoto: pixabay.com

Balbek je podsetio i da je Amerika ta koja je celom svetu saopštila kako je neophodno razmestiti naoružanje u svemiru, i to isključivo za potrebe realizacije sopstvenih ciljeva.

- Kada slušate NATO generale, kao da je reč o bespomoćnom stadu ovaca koji mirno pasu travu na svojoj teritoriji, dok su Rusija i Kina vukovi koji ih napadaju - rekao je ruski poslanik.

On je ocenio i da ne pristaje jednom NATO generalu da tako priča o navodnim ruskim pretnjama.

"Moskva se samo brani od agresivne politike Alijanse, koja nije ništa drugo do vuk u jagnjećoj koži".

Podsetimo, Lanata je nedavno izjavio da zapadnim zemljama preti opasnost u kosmosu jer, kako je upozorio, ruski i kineski kosmički aparati izvode manevre nedaleko od njihovih satelita.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading