Tramp na molitvenom doručku: Kažu da se mole za mene, a lažu

Autor: Republika

Svet

07.02.2020

22:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp je u govoru na Molitvenom doručku isprozivao demokrate koje su podržavale njegov neuspeli opoziv, posebno predsedavajuću Predstavničkog doma Kongresa Nensi Pelosi, ali i republikanskog senatora Mita Romnija, koji je jedini glasao za njegovu smenu na suđenju u Senatu.

Donald Tramp

- Ne volim ljude koji veru koriste kao izgovor za nešto što znaju da je pogrešno. Niti podržavam ljude koji kažu "molim se za tebe", a znaju da to nije slučaj - rekao je Tramp na Molitvenom doručku.

Pelosijeva, koja je inicirala proces opoziva, rekla je da kao katolkinja ne mrzi Trampa i da se moli za njega jer je "krenuo stranputicom" kada je reč o poštovanju američkog ustava i vrednosti.

Senator Romni, koji je mormon, u emotivnom govoru pred senatsko glasanje u sredu rekao je da ga je "vera navela na to da glasa za smenu Trampa".

Mahao novinama na kojima piše "oslobođen"

Donald Tramp

Tramp je došao na Molitveni doručak noseći u ruci dnevne novine koje su pisale o njegovom opozivu. Pred publikom je pokazivao naslovne strane na kojima piše da je oslobođen.

Tramp se nije pozdravio sa Pelosijevom, a dok je ona govorila, šef Bele kuće je prekrstio ruke i okrenuo joj leđa. I to je već druga vidna trzavica između predsednika SAD i nje za manje od 48 sati.

Pre govora o stanju nacije, koji je održao Kongresu, Tramp je odbio da se rukuje sa Pelosijevom, a ona je na kraju pocepala kopiju njegovog govora. Kasnije je rekla da je to uradila zato što je Trampov govor bio pun laži.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading