Putin i Lukašenko o saradnji i gasu

Autor: Republika

Svet

07.02.2020

22:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednici Rusije i Belorusije Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko sastali su se u Sočiju kako bi razgovarali o bližoj integraciji dve zemlje, ali i pitanju nastavka isporuke ruskog gasa Belorusiji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Putin i Lukašenko

Mediji navode da su dvojica lidera pokazala širok osmeh i ćaskala o vremenu, ali nisu pred kamerama davali izjave o ključnom pitanju - snabdevanju Belorusije ruskim gasom.

Lukašenko je ranije optužio Kremlj da ne poštuje obaveze u pogledu snabdevanja energentima, u pokušavaju da ga natera u bliži savez sa Rusijom. Kremlj tvrdi da Belorusija, koja se oslanja na Rusiju za nabavku energenata, treba da prihvati veću ekonomsku integraciju ako želi da zadrži ruske resurse po subvencionisanim cenama.

Lukašenko je ranije najavio da će zatražiti od Rusije da nastavi sa isporukom nafte i gasa po niskim cenama, što bi podstaklo njenu ekonomiju.

Podseća se da su se dvojica lidera sastala dva puta u decembru, ali nisu uspela da razreše razlike, što je rezultiralo time da je Rusija smanjila isporuke nafte Belorusiji početkom godine, a državni sekretar SAD Majk Pompeo prilikom posete Minsku ponudio američki gas i naftu kao alternativu ruskim energentima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading