Zelenski: Iranci krili da su oborili avion!

Autor: Republika

Svet

03.02.2020

22:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je izjavio da Ukrajina poseduje važan audio-snimak iranskih dispečera koji dokazuje da je Iran od početka znao da su ukrajinski avion 8. januara oborile rakete.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Volodimir Zelenski

- Ovo je snimak razgovora teheranskih dispečera s pilotima iranskog aviona koji je u to vreme sletao. U 6.12 je naš avion poleteo, a iranski avion je trebalo da sleti u 6.30. Oni su sve videli i pilot je razgovarao s dispečerom. On je rekao: "Čini mi se, leti raketa". Pilot iranske letelice to izgovara i na persijskom i na engleskom jeziku - tamo je sve zabeleženo - rekao je Zelenski.

Podsetimo, putnički boing 737 avio-kompanije "Međunarodne avio-linije Ukrajine" srušio se 8. januara ubrzo nakon poletanja iz Teherana. Poginulo je svih 176 putnika i članova posade.

Ponudili su samo 80.000 dolara po porodici poginulih u obaranju aviona, kaže prvi čovek Kijeva

Ono što je Zelenskog dodatno iznerviralo je i visina obeštećenja koju su ponudili Iranci.

- Što se tiče iranske strane, oni su odmah ponudili 80.000 dolara po porodici, a to je zaista malo. Tražićemo veću sumu - rekao je Zelenski.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading