U Nemačku sleteo avion sa putnicima iz Vuhana

Autor: Tanjug

Svet

01.02.2020

20:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Frankfurt je danas sleteo avion sa 128 putnika, većinom državljana Nemačke koji su evakuisani iz Vuhana, gde vlada epidemija koronavirusa. Oni će posle pregleda biti upućeni u dvonedeljni karantin u jednoj vojnoj bazi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Avion nemačkog Bundesvera je kasnio pošto nije dobio dozvolu da sleti u Moskvu radi dopune goriva i promene posade, prenosi AP. Ministarka odbrane Anegret Kramp-Karenbauer rekla je da je avion dobio dozvolu za prelet, ali ne i za sletanje zbog, kako je ruska strana rekla, nedovoljnih kapaciteta.

- Zajedno sa ministarstvom spoljnih poslova razgovaraćemo sledeće nedelje o tome koji su razlozi iza zvaničnog objašnjenja o nedovoljnim kapacitetima na moskovskom aerodromu - rekla je ona.

Agencija RIA Novosti navela je pozivajući se na neimenovane izvore iz avijacije da Rusija ne daje dozvolu za zaustavljanje avionima treće zemlje namenjenim evakuaciji.

 



 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading