PROVALJENI! Beli šlemovi i teroristi spremili nove provokacije u Siriji

Autor: Tanjug

Svet

27.01.2020

23:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teroristi i predstavnici Belih šlemova pripremaju provokaciju sa primenom otrovnih supstanci u Siriji, saopštio je načelnik ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana general-major Jurij Borenkov.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

- Prema informacijama dobijenih od meštana i pritvorenih pripadnika ilegalnih oružanih formacija, u naselja Kafer Hamra, u provinciji Alep, i Maret Misrin i Eriha, u provinciji Idlib, stigli su predstavnici pseudo-humanitarne organizacije Beli šlemovi pod okriljem pripadnika terorističke grupe Hajat Tahrir el Šam, sa bocama koje, kako se pretpostavlja, sadrže gas hlor - rekao je Borenkov.

On je dodao da je cilj provokacije da se sirijske vlasti optuže za korišćenje hemijskog oružja protiv civila.

 

 

Borenkov je istakao da u laboratorijama u Idlibu, gde se sintetišu otrovne materije, rade stručnjaci obučeni u Evropi.

- Zalihe hemikalija čuvaju se u skladištima na području bivše vojne baze u blizini sela Dar Taza, u provinciji Alep, u planinama Džebel el Zavije i u oblasti sela Salkin u provinciji Idlib - naglasio je načelnik ruskog Centra.

On je dodao da Ruski centar za pomirenje zaraćenih strana poziva komandante ilegalnih oružanih formacija da odustanu od provokacija i pređu na mirno rešavanje situacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading