Tramp predstavio logo svemirskih snaga SAD identičan onom iz "Zvezdanih staza"

Autor: BBC, Telegraf, Republika

Svet

25.01.2020

18:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi logo američkih svemirskih snaga (Space Force) neobično liči na logo čuvene serije Zvezdane staze, što je na internetu izazvalo veliku buru.

RepublikaFoto: twitter.com/CBS News/Tanjug/AP
Pronađite razliku! Logo svemirski snaga identičan kao onom iz čuvene serije

Korisnici Tvitera primetili su da grb, koji je u petak otkrio američki predsednik Donald Tramp, neobično liči na grb slavne naučnofantastične serije.

Ipak, ima i onih koji smatraju da je logo nastao na osnovu grba Svemirske komande vazduhoplovstva SAD, koja je do sad bila zadužena za svemir.

Taj deo američkog vazduhoplovstva od nedavno ne postoji - pretvoren je u Svemirske snage, posebnu granu američke vojske čiji će zadatak biti borba u svemiru.

Inače, ova međugalaktička kontroverza dogodila se samo nedelju dana nakon što je objavljeno da će vojnici američkih svemirskih snaga nositi - kamuflažne uniforme.

I to je, naravno, izazvalo dosta podsmeha na internetu.

- Nakon konsultacije sa našim vojnim liderima, dizajnerima i ostalima, zadovoljstvo mi je da vam predstavim novi logo Svemirskih snaga Sjedinjenih Država - šeste grane naše neverovatne vojske - tvitovao je Tramp u petak.

Na taj tvit odgovorili su mu mnogi, pa i Džordž Takei - zvezda originalnih Zvezdanih staza iz davnih šezdesetih.

Takei je u šali tražio da im se isplati novac na osnovu autorskih prava.

Drugi korisnik Tvitera se našalio da su Svemirske snage prepisale domaći od Zvezdanih staza.

- Dakle, deluje da Svemirske snage hrabro idu tamo gde je malo ljudi kročilo - napisao je on, što je šala na osnovu jednog od najpoznatijih citata iz Zvezdanih staza.

 

Svemirski brod Enterprajz, pod komandom Džejmsa T. Kirka, posadu nosi na misiju da „istraži neobične nove svetove; da traži nove oblike života i civilizacije; da hrabro kroči tamo gde gde niko nikad nije kročio".

Međutim, drugi su istakli da novi logo veoma liči i na logo jednog dela američke vojske.

- Za one koji uzbuđeno tvituju da je Tramp ukrao logo Zvezdanih staza! Grb sa leve strane je logo Svemirske komande Vazduhoplovstva. Isti koji sam ja 2005. nosio kao poručnik - napisao je ovaj tviteraš.

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading