(ŠOK VIDEO) Kao u horor filmu: Od hladnoće na Floridi mrtve životinje padaju sa drveća

Autor:

Svet

24.01.2020

09:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meteorolozi u južnoj Floridi najavili su u utorak poslepodne da bi strašna hladnoća mogla da dovede do toga da iguane počnu da padaju sa drveća, a onda se upravo to i dogodilo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ni Florida nije što je nekad bila

- Ovo sigurno nije prosečan dan na Floridi. Upozoravamo vas, očekujte "kišu iguana"! - saopštili su meteorolozi, a potom i zaista, stanovnici su na ulici počeli da viđaju razbacana tela iguana.

Naime, kad velika hladnoća zahvati zemlju, iguane jednostavno prestanu da se kreću. Postanu nepokretne i jednostavno više ne mogu da se drže za grane. Smrzavaju se kad temperatura padne ispod 10 stepeni Celzijusa.

Biolozi poručuju stanovnicima Floride da ne brinu jer će se iguane probuditi čim otopli.

Međutim, meso iguana počelo je odmah da se prodaje putem interneta, izvestio je "Miami Herald".

- Sezona manga možda traje mesecima, ali ako ste danas na Floridi na vašem drveću možete da berete - iguane - navodi Herald.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Sebastian

02.02.2022 15:54

Kako ce se probuditi zivtinje smrznute na -4 kada temeratura njihovog tela zavisi od vanjske kao u zmija i ostalih gmizavaca a nista ne pisu koliko je zmija smrznuto koje se kao i iguane nece nikada prbuditi one su sada smrznute kao u zamrzivacu ali neka za zmije mi i nije zao naprotiv daj boze da ih sto vise nastrada od hladnoce.