Nakljukala se lekovima, pa prevarila aerodromsku kontrolu! Pronađena žena iz zaraženog Vuhana koja je sejala virus

Autor: Tanjug, Republika

Svet

24.01.2020

08:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kineska ambasada u Parizu saopštila je da je pronašla ženu iz Vuhana koja je na društvenim mrežama objavila da je uzela tablete za snižavanje temperature kako bi prošla zdravstvene kontrole na aerodromu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto ilustracija

Ambasada je potvrdila da su njeni simptomi sada pod kontrolom.

Žena je napustila Vuhan pre nego što su, zbog novog korona virusa, koji je do sada odneo 26 života, suspendovani letovi, ali su već postojali termometri na aerodromima.

Na društvenim mrežama je objavila slike večere u jednom restoranu u Lionu, prenosi BBC.

- Pre nego što sam otišla imala sam malu temperaturu i kašalj. Na smrt sam se prepala i požurila sam da uzmem lek za smanjenje temperature. Na sreću, uspela sam da je spustim i izađem bez problema -navela je ova žena na društvenoj mreži.

Njen post brzo je postao viralan i mnogi korisnici su je kritikovali.

Kineska ambasada u Parizu u sredu je navela da je dobila pozive i mejlove o ženi koja je uzela antipiretike i da je u kontaktu sa njom, a savetovali su joj da se javi lekarima.

U četvrtak u novom saopštenju, ambasada kaže da je temperatura žene pod kontrolom, da više nema groznicu ni simptome prehlade, kao i da u ovom trenutku ne zahteva "nove pretrage".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading